Dovander VVS AB - Proffs på vvs i Norrtälje

Vi hjälper er med VVS-installationer

Är ni på jakt efter en pålitlig och serviceorienterad rörmokare i Norrtälje och Roslagen? Välkommen till Dovander VVS AB, en firma med gedigen erfarenhet inom VVS. Vårt team utför en mängd VVS-tjänster, från installation av värmepumpar och varmvattenberedare till stambyten och underhåll av ventiler och element. Hos oss kan ni lita på att få kvalitativt VVS-arbete, tack vare våra kunniga och erfarna medarbetare.

Vi erbjuder VVS-tjänster i Norrtälje, Rimbo och andra närbelägna områden i Roslagen. Våra tjänster inkluderar även serviceavtal för VVS, som täcker allt från privatkunder och bostadsrättsföreningar till butiker och andra lokaler, med specialisering på bland annat installation av värmepumpar.

Kontakta oss

Baxi

Vi är återförsäljare av Baxi luftvattenvärmepumpar, vilket innebär att vi utför installation och reparation av dem. Baxi har funnits sedan 1981. För mer information om deras modeller kan du kontakta oss.

Nibe

Vi utför installation och reparation av NIBE luftvattenpumpar, frånluftsvärmepumpar, bergvärmepumpar och varmvattenberedare. För mer information om deras modeller kan du kontakta oss.

Filtrena

Vatten- och magnetfiltren vi installerar åt våra kunder kommer från Filtrena, som är en av Sveriges största leverantörer av vattenfilter och magnetitfilter. De är belägna i Småland.

undefined

Installation värmepump

Allt fler upptäcker fördelarna med värmepumpar – de är inte bara kostnadseffektiva i drift, utan också mer prisvärda jämfört med andra värmesystem på marknaden. Värmepumpar utnyttjar naturligt lagrad energi från luft, mark, vatten och berggrund, och omvandlar den till värme. Detta gynnar både din ekonomi och miljön. Det finns flera typer av värmepumpar, som bergvärmepumpar och olika modeller av luftvärmepumpar. Varför inte överväga en värmepump? Vi installerar flera olika sorters värmepumpar som exempelvis bergvärmepumpar, markvärmepumpar, luftvattenvärmepumpar och återvinningsvärmepumpar. Kontakta oss för att beställa, så tar vi hand om allt från installation till service. Våra erfarna tekniker besöker ert hem, utvärderar era specifika behov och förutsättningarna i ert hus, och rekommenderar den bästa värmepumpen för er.

Service värmesystem

För att undgå oväntade och potentiellt höga kostnader, särskilt under vintern, är det klokt att låta oss serva er värmepump. Vårt team har bred erfarenhet av olika märken och hanterar service av både elpannor och värmepumpar, inklusive bergvärme, frånluft och luftvattenpumpar. Genom regelbunden service kan ni förebygga minskad effektivitet på grund av smutsansamlingar i systemet. Detta hjälper inte bara till att bibehålla värmepumpens livslängd utan också att öka dess effektivitet. Vår noggranna och grundliga service inkluderar kontroll och rengöring av alla filter, samt reparation och underhåll av olika komponenter såsom fläktar, skvallerrör, köldbärare, ventiler, och mer.

undefined

Installation av varmvattenberedare

En varmvattenberedare är ett måste i varje hus, till skillnad från lägenheter där varmvatten ofta tillhandahålls genom fastighetens värmesystem. För husägare är det deras ansvar att se till att varmvattnet är tillgängligt. Varmvattenberedaren värmer upp vattnet, vilket säkerställer en konstant tillgång till varmt vatten i hemmet. En viktig fördel är att rätt temperaturinställningar (minst 60 grader) i beredaren hjälper till att förebygga legionellabakterier. Det finns många typer av varmvattenberedare anpassade för olika behov. Kontakta oss, så utforskar vi era specifika förhållanden och rekommenderar den bästa varmvattenberedaren och modellen som passar ert hushåll.

undefined

Läcksökning

Har du upptäckt vattenläckage i ditt badrum eller stöter på ett svårfunnet läckage i din bostadsrätt? Hos Dovander VVS AB är vi experter på att spåra och åtgärda alla sorters läckor, vilket garanterar ett hem utan läckage. Det är viktigt att ta eventuella läckor på allvar; även en liten läcka kan orsaka ett vattensvinn på över 50 liter per dag. Genom att regelbundet kontrollera era rörsystem och vatteninstallationer med vår hjälp, kan ni spara pengar och bidra till miljöskyddet.

Montering vattenfilter

Rent vatten är oerhört viktigt för vår hälsa. Vatten behövs för att dricka, laga mat, bada, duscha samt andra aktiviter i vardagen. Orent vatten leder till hälsoproblem och vattenburna sjukdomar. Det är av yttersta vikt att du har ett bra vattenfilter som tar bort orenheter och föreningar från vattnet. Kontakta oss så kan vi gå igenom vilken lösning som passar ditt hus bäst.

Installation vedpanna

Har du en oljepanna hemma kan du ersätta den med en vedpanna, på så sätt minskar du din klimatpåverkan då ved och värmepellets är fossilfria bränslen. Vi kan även se till att ditt värmesystem hemma består av en kombination, genom att koppla en värmepump till systemet. På sätt kompletterar de varandra.

undefined

Installation toalett

Dags att byta toalettstol eller behövs en uppdatering? Vi levererar din toalettstol smidigt och tryggt. Hos oss kan du välja fina toalettstolar av högsta kvalitet. Vi är behöriga installatörer som nedmonterar toaletten, installerar och ansluter, funktionstestar den samt forslar bort den gamla toaletten.

Installation dusch

Ser duschen sliten och omodern ut? Med oss får du professionell rådgivning kring vad som passar ditt hem. Vi är behöriga att arbeta i våtrum och gör om badrummet. När vi är klara har du en ny, fräsch och modern dusch som du kan använda. Allt för att du ska kunna slappna av.

Inkoppling till kommunalt avlopp

Har du ett attefallshus eller en fritidsstuga ute i glesbygden som inte tillhör det kommunala avloppsnätet? Då kan vi hjälpa dig. Vi hjälper dig med ändringar av ditt avloppssystem och ansluter det till det kommunala avloppsnätet.

Exempel på VVS-arbeten

Nedan kan du se exempel på VVS-arbeten som vi har utfört genom åren.

Kontakta oss

Har du frågor eller behöver hjälp? Skriv till oss i formuläret bredvid, så återkommer vi så snabbt vi kan.

hCaptcha